Schrijfopleiding

WINNENDE
OFFERTES

Workshop
Incompany
Webinar

1 dag
(7 u)

12-

Voor wie

Medewerkers customer service en sales, sales assistants en representatives, verkopers, zaakvoerders van kmo's ... kortom iedereen die zelf offertes verzorgt.

Trainers

Verhoog je slaagkansen
met 6 tot 12%

Een sterke offerte én empathische begeleidende mails vergroten je slaagkansen als verkoper spectaculair. Toch besteden sales-medewerkers hier weinig aandacht aan.


De kans is groot dat je (standaard-)offertes al jaren identiek zijn. Terwijl onderzoek bewijst dat een aanpassing van je offertes je succesrate met 6 tot 12% kan verhogen! Wedden dat ook jij hier kansen laat liggen?


Lijken jullie offertes op saaie prijslijsten of lezen ze als waardevolle adviezen met verleidelijke beloftes? Verstuur je altijd identieke standaardoffertes of slaag je er in om je offertes met kleine ingrepen maximaal te personaliseren? En reken je in je aanbod subtiel af met je concurrenten, zonder dat de klant daar iets van merkt?


Breng je eigen offertes mee naar deze opleiding. Samen bekijken we ze door de bril van de neutrale klant. Die ziet en leest vaak andere dingen dan jij. Pas als je inzicht hebt in het leesparcours van de klant, kan je je offerte optimaal structureren.


Om zo weinig mogelijk beslag te leggen op kostbare tijd duurt de sessie slechts één dag. Ideaal om nieuwe medewerkers snel te laten renderen of om ervaren collega’s met een frisse blik naar hun “oude” offertes te laten kijken.

Programma


Deel I: Zo leest je klant je offerte


  • Meteen de prijs of eerst argumenten?

  • Heldere alinea’s voorkomen misverstanden

  • Eenvoudige zinnen voor optimale communicatie


Deel II: Vier cruciale stappen in het verkoopproces


  • Bewijs dat je anders bent

  • Je oplossing is adequaat

  • Je bent betrouwbaar als leverancier

  • Je prijs-kwaliteitverhouding is onklopbaar


Deel III: Het ankermodel


  • Overtuig je bladerende prospect

  • Ankerplaatsen: wat is het en hoe gebruik je ze?

  • Ankerwoorden: hoe vind je ze en waar zet je ze?


Deel IV: Herschrijfopdracht


Onder begeleiding van de trainer herschrijf je je huidige offertes. Stuur je teksten dus vooraf door en neem ze mee naar de opleiding.

Natuurlijk mag je prijzen verwijderen, maar wij garanderen 100% discretie.

Subliem communiceren in digitale tijden is een echte aanrader! Op 1/2 dag tijd wordt het duidelijk hoe je met kleine aanpassingen veel tijd kan winnen. Ik heb de tips ineens in praktijk omgezet. De dynamische Gunnar weet alles aan de man te brengen en geeft jou niet het gevoel in een echte training te zitten. Bedankt! 

Karen Bogaert

© Digital Communication Training

Horenberg 81

3090 Overijse

Belgium

 

+32 2 688 28 01

hello@communicationtraining.be

 

BE0633581927

KMO portefeuille